top of page

Udstyr - Sko & tøj

Du er lige begyndt til orienteringsløb eller måske kunne du godt tænke dig at starte, men du er lidt usikker på hvilket udstyr du har brug for.

Orienteringsløb kræver ikke noget særligt udstyr. Du kan løbe i almindeligt løbetøj og løbesko som kan tåle at blive beskidte. Kort får du til træningen, kompasset og SI-brikken kan du låne.

 

 

Kort

Når du løber orienteringsløb skal du bruge et kort til at finde vej. Kortet er et særligt orienteringskort, som med stor detaljeringsgrad viser det som du ser i naturen. Kortet gør det således muligt for dig, at "se" frem i terrænet.

Kortet får du udleveret til træning og eventuelle konkurrencer.

Kompas

Kompasset bruger du til at vende dit kort rigtigt og til at følge en kurs gennem terrænet. Kompasser findes både som pladekompas og tommelfingerkompas og i forskellige prislejer. Hos OK Sorø kan du låne et kompas de første gange du løber orienteringsløb.

Tøj

Du kan løbe orienteringsløb i almindeligt løbetøj. Når man løber kommer man også ind mellem træer og buske og det er derfor en fordel at have tøj som dækker ben og evt. arme.

OK Sorø har sit eget klubtøj, som kan købes gennem klubben.

O-sko

Når man starter til orienteringsløb, kan man fint bruge almindelige løbesko. Når man begynder at løbe væk fra stierne og ind i terrænet, vil det være en fordel at skifte løbeskoene ud med en terrænsko.

Terrænsko har mere mønster på sålen og nogle sko har også pigge, som gør at man bedre kan stå fast. En terrænsko til orienteringsløb har desuden en tyndere sål, som gør at man ikke så nemt vrikker om.

Nederst på siden er der links til butikker som handler med sko til orienteringsløb.

SI-brik til elektronisk tidstagning

Orienteringsløb handler om at komme hurtigst muligt fra post til post. Til tidstagning bruger vi et system som hedder SportIdent. Til træning kan du låne en SI-brik af klubben.

SportIdent

O-butikker

Kan træffes ved større stævner i Danmark. samt på nettet.

Løbesko

Både O-sko og almindelige løbesko.

Diverse

SportIdent & Emit til elektronisk tidstagning.

bottom of page