top of page

Værd at vide

Hvis man overvejer at begynde til orienteringsløb eller er startet som ny orienteringsløber kan der være mange spørgsmål om hvad orienteringsløb er for noget - Hvilket løbetøj skal man have på? Kan man løbe i almindelige løbesko? Hvordan tilmelder man sig til konkurrencer? Jeg har ingen retningssans, hvordan finder jeg så rundt i skoven?

Også for den mere erfarne løber, kan der indimellem dukke spørgsmål op, der kræver at man må ty til dokumentationen på hjemmesiden - Hvad er det nu de forskellige postdefinitioner betyder?

 

På de følgende sider kan du få svar på mange af disse spørgsmål, men måske er der også noget du ikke får svar på. Du er altid velkommen til at spørge de mere erfarne løbere når vi ses til tirsdagstræning, VTR og konkurrencer. Du kan også ringe eller skrive til en fra bestyrelsen eller de forskellige udvalg, som er i OK Sorø.

Hvad er orienteringsløb?

I pjecen Værd at vide som deltager kan du få svar på hvad orienteringsløb går ud på, samt en grundlæggende introduktion til kort og kompas.

Hvem kan løbe orienteringsløb?

Orienteringsløb kan løbes af alle, i alle aldersklasser, og man kan deltage på det niveau som passer til en. Når vi har træningsløb i OK Sorø, har vi altid korte og lange, nemme og svære baner.

Hvis man deltager som familie, kan hele familien være aktive på samme tid. Selvom man løber forskellige baner, er start og mål samme sted.

Hvem kan løbe konkurrencer?

At deltage i en konkurrence kræver som udgangspunkt ingen andre forudsætninger end at man har lysten. Det er næsten altid muligt at tilmelde sig en bane som passer til ens niveau. Du kan læse mere om konkurrencer i Reglementet fra Dansk Orienteringsforbund.

O-løb på nettet

Der findes mange steder på nettet, med mere eller mindre seriøs tilgang til orienteringsrelaterede emner.

Tilmelding til løb i Danmark

Hvis du vil tilmelde dig konkurrencer i Danmark, skal det gøres via O-service, hvor alle dansk løb er oprettet. Har du ikke et login, kan du få det hos Jørgen Jørgensen. Vejledning til O-service findes her.

Tilmelding til løb i Sverige

Hvis du vil tilmelde dig konkurrencer i Sverige, skal det gøres via Eventor, der har en kalender over alle svenske løb. Har du ikke et login, kan du selv oprette et, men skal kontakte Morten Hass hvis du skal tilknyttes OK Sorø i Eventor.

Organisation
IntroTilOløb

Dansk Orienterings-Forbund

Orienteringssporten og dermed alle klubberne i Danmark er organiseret i Danmarks Orienterings-Forbund - kaldet DOF.

Blandt mange andre opgaver har DOF har ansvaret for afholdelse af DM'er og for danmarksturneringen.

DOF er medlem af Danmarks Idræts Forbund - DIF.

International Orienteering Federation

På verdensplan er de enkelte landes orienteringsforbund organiseret i International Orienteering Federation - forkortet IOF. 

IOF er blandt andet ansvarlig af afvikling af VM og for worldcuppen.

IOF huser også den europæiske forbund Orienteering federations in Europe (OFE).

Øst Kredsen

Endelig er Danmark opdelt i 3 kredse. OK Sorø er, ligesom resten af klunbberne på Sjælland og Lollan-Falser medlem af Øst Kredsen.

Blandt kredsens opgaver er driften af Talentcenter Sjælland.

Please reload

bottom of page