top of page

Orienteringsklubben Sorø fylder 50 år!

50ÅrsLogoLille.jpg

Den 13. januar 1969 blev OK Sorø til på den stiftende generalforsamling på standsefabrikken på Frederiksberg i Sorø. Takket være dette vigtige initiativ har vi i dag en klub med traditioner, gode resultater og ikke mindst gode venner og bekendte.

Det skal fejres og Ok Sorø vil da også markere dette på flere måder de kommende måneder. På dagen er der fest for klubbens medlemmer. Dagen efter er der Vintertræningsløb, hvor vi fremhæver begivenheden efter et løb i Bromme Plantage med taler og pølser. Der er til løbet i Bromme Plantage tegnet nyt kort – noget alle sætter pris på i klubben.

 

En klub som OK Sorø er dybt afhængig af sine medlemmer. Det er vigtigt at medlemmer sætter pris på træningen og kommer til vores fælles træninger i løbet året og ønsker at deltage i konkurrencer og stævner. Det sportslige har stor betydning. Derudover skal der gennemføres en række forskellige aktiviteter i løbet af et år. Planlægning af træning og særlige stævner, korttegning, kørsel af ungdomsløbere til stævner, bestyrelsesarbejde, sociale arrangementer som grill i skolegården eller kagebagning til divisionsmatchen.

 

Alt det er vigtigt, og her må man sige, at det formår klubbens medlemmer at bidrage med, og endda i god stil. Vi har en klub, hvor de enkelte medlemmer bidrager med det de kan. Det kan mærkes, og har uden tvivl betydning for at klubben i dag kan gennemføre store stævner, opnå æren at blive årets klub i Dansk Orienteringsforbund og ikke mindst at initiativet til aktiviteter sker hos en bred kreds af medlemmer og ikke afhænger af de få. Vi forsøger at dyrke en klubkultur, hvor der er plads til alle, og at det skal være sjovt at løbe i skoven, og mødes med de klubkammerater før og efter træning, uanset hvem man er.

 

Med udgangen af 2018 havde vi 127 medlemmer, hvoraf en tredjedel er ungdomsløbere på 18 år eller derunder. Vi har særligt fokus på ungdommen, for de er klubbens fremtid, og giver klubben liv. Det viser sig også, at flere ungdomsløbere betyder at forældre også begynder i klubben. Dette har krævet en stor indsats i vores ungdomstræning de sidste mange år i klubben for at vi i dag kan se denne betydning.

Vi har haft fokus på at uddelegere ansvar, så de mange opgaver ikke hænger på de få. Vi har i dag mindst 20 løbere i klubben, der kan arrangere en udfordrende tirsdagstræning eller en træning med tekniske momenter. Vi har seks erfarne korttegnere, der løbende vedligeholder klubbens forholdsvis stor kortarkiv. Derudover har vi medlemmer, der har erfaring med planlægning af de store arrangementer, hvor alt skal klappe på dagen. Det gør, at der ofte er muligt få store udfordringer til at lykkes, så som vintertræninger, divisionmatcher, DM Mellem i Nykobbel skov, Midgårdsormen og Sprint i Sorø Bymidte som world ranking event.

Vi er en social klub. Det handler ikke kun om konkurrencer og træning. Vi tager på klubture hvert år til fx Sverige eller det traditionsrige påskeløb i Jylland. Vi hygger os sammen til Sct. Hans og den afsluttende træning i september. Her er det sociale i højsæde. Vi spiser og hygger os sammen i sådanne anledninger.

Vi er også optagede af at være synlige i lokalområdet. Vi arrangerer orienteringsløb i Sorø kommunes årlige sommerferieaktiviteter, arrangerer orienteringsløb for de lokale skoler og har været aktiv i forhold til Dansk Orienteringsforbunds Find Vej aktivitet.

Tidslinie​ for de sidste 10 år

OK Sorø arrangerer Midgårdsormen i Sorø Sønderskov

2008

OK Sorø fejrer sit 40. jubilæum

2009

Nytårsraketten afholdes den 1. januar for første gang. Arrangementet er sidenhen afholdt hvert år.

2009

OK Midtvest rykker op i 2. division. OK Sorø deltog i OK Midtvest samarbejdet med OC Slagelse, Haslev OK siden 1999.

2010

OK Sorø arrangerer VTRnat for klubber på Vestsjælland. Arrangementerne afholdes hvert år  i marts og i oktober.

2010

OK Sorø arrangerer Midgårdsormen i Sorø Sønderskov

2011

OC Slagelse fusioner med OK Sorø

2011

OK Sorø arrangerer sit første Find vej arrangement. Arrangementet afholdes en gang årligt frem til 2018.

2012

OK Sorø arrangerer divisionsmatch for 3. - 6. division i Østkredsen i Slagelseskovene

2012

OK Sorø topper 3. division i Østkredsen. OK Sorø ønskede at fortsætte alene i divisionsturneringen, hvilket var medvirkende til ophøret af klubsamarbejdet OK Midtvest. 

2013

OK Sorø arrangerer divisionsmatch for 1. og 2. division i Østkredsen i Broby Vesterskov

2014

OK Sorø arrangerer for 40. gang motionsløbet Sorø Sø rundt

2014

OK Sorø får nye trøjer, løbejakker mv. i nyt design. Klubben donerede en gratis trøje til alle medlemmer i kliubben. Det har tydeligt medvirkende til at OK Sorø løbere ofte har deres klubtøj på til træning og andre sammenhænge.

2014

OK Sorø kommer Facebook, og har sin egen side.

2014

OK Sorø intensiverer sin kommunikation med omverdenen, og lancerer i den forbindelse en Ny hjemmeside

2015

OK Sorø når op på 130 medlemmer

2015

OK Sorø er årets klub i Dansk Orienteringsforbund

2015

OK Sorø rykker op i 2. division i Østkredsen

2016

OK Sorø arrangerer DM Mellem i Nykobbel Skov

2017

OK Sorø har den 3. mest aktive Facebook side blandt O-klubber i Danmark, ifølge Dansk Orienteringsforbund 

2017

OK Sorø arrangerer Midgårdsormen i Slagelse skovene

2017

Kåre Sørensen fra OK Sorø er årets ungdomstræner i Sorø kommune

2017

Kristian Kærsgaard Hansen fra OK Sorø er årets idrætsudøver i Sorø kommune

2018

Syvende listeelement. Tilføj dit eget indhold eller forbind til data fra din samling.

2018

OK Sorø arrangerer Sprinten for Danish Spring i Sorø by

2018

OK arrangerer divisionsmatch for 3. - 6. division i Østkredsen i Sorø Sønderskov

2018

OK Sorø fejrer 50 år

2018

OK Sorø tager initiativ til nyt træningstilbud om tekniktræning for klubber på Vestsjælland. Klubben arrangerer i samarbejde med Herlufsholm OK og Holbæk OK flere tekniktræninger hvert år.

20??

bottom of page