top of page

Nyheder

Flot medaljehøst til DM Ultralang

Søndag den 11. april 2021 stillede 450 danske løbere op til DM Ultralang i Sorø Sønderskov – et vellykket stævne arrangeret af OK Sorø.

Råt og snefyldt aprilvejr dannede scenen for danmarksmesterskaberne i ultralangt orienteringsløb i Sorø Sønderskov søndag d. 11. april. Frivillige kræfter fra OK Sorø har i de seneste måneder knoklet intensivt for at få stablet et coronavenligt stævne på benene for orienteringsløbere fra hele landet.

DM Ultralang er det første store stævne af sin slags for orienteringsløbere i mange måneder, og der har været stor interesse i at deltage blandt landets orienteringsklubber.

- Ved juletid havde vi ikke de store forhåbninger til, at vi kunne få lov til at holde stævnet. I februar kom der så melding om, at der ville blive åbnet lidt op til marts. Derfor var vi lidt bagud på point, og havde travlt med at få styr på kort og hjælpere, fortæller stævneleder Janus Storland Høhne fra OK Sorø.

Medaljehøst til lokale løbere Banerne til DM Ultralang er for eliteløberne op til ca. 27 km og for de yngste løbere 6 km. Disciplinen kræver derfor ekstra udholdenhed end de traditionelle discipliner i orienteringsløb.

Dagen bød også på en flot medaljehøst og særdeles gode resultater til ungdomsløberne fra OK Sorø. Alma Okkels Jensen vandt guld i sin klasse D14. Hun vandt banen på 8,8 km i tiden 1 t. 15 minutter med et forspring på 2,5 minutter til nummer to. I klassen D16 var der tæt løb, hvor Sofie Okkels Jensen fik en flot 3. plads og dermed bronzemedalje på sin bane på 10,8 km.

Af andre placeringer fik Camille Friis Scheby en 5. plads i klassen D12, og Clara Friis Scheby blev nr. 6 i D16. Emma Bloch Frandsen fik en 4. Plads i D20, og Mads Ottar Jespersen blev nr. 12 i klassen H14. I seniorrækkerne høstede André Gautier en guldmedalje i klassen H35, der bestod af en udfordrende bane på 18,1 km.

God afstand i skoven OK Sorø havde samtidig gjort alt for at sikre, at stævnet levede op til myndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19. - Starttiderne har været spredt over cirka 3,5 time, og der har været særskilte parkeringspladser for løbere fra henholdsvis Øst- og Vestdanmark. På den måde har det kunnet lade sig gøre at sende flere hundrede løbere i skoven og stadig overholde retningslinjer og påbud, fortæller Janus Storland Høhne.

OK Sorø havde sendt deres plan for afvikling af stævnet til politiet på forhånd. Til stævnet var der maksimalt forsamlet 40 løbere ad gangen, og alt foregik lige efter planen. Læs mere Resultater fra DM Ultralang 2021: Samlet Resultatliste (pdf)

Nyhed fra Dansk Orienterings-Forbund (DOF) om stævnet: Simonsen og Djurhuus stærkest i barsk DM i Sorø